Jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
Wiele jest daÅ„, które przez skÅ‚adniki użyte do ich przyrzÄ…dzenia lub wyglÄ…d czy też także zapach, mimo swoich kolosalnych walorów smakowych, nie wzbudzajÄ… w pierwszej kolejnoÅ›ci zachwytu, a wÅ‚aÅ›ciwie obrzydzenie. Wielu z nas tak reaguje na przykÅ‚ad na owoce morza, szczególnie na oÅ›miornice, kaÅ‚amarnice czy też małże, pomimo tego, że wielu smakoszy twierdzi je za w zasadzie smaczne i warte uwagi, jak ANCHOR a też uwielbiane ANCHOR. Innymi potrawami, do jakich wielu z nas nie umie siÄ™ przekonać siÄ™ podroby, czyli towary miÄ™sne wywodzÄ…ce siÄ™ z wewnÄ™trznych narzÄ…dów zwierzÄ…t – na ogół jada siÄ™ wÄ…tróbkÄ™, pÅ‚ucka czy również cynaderki, inaczej nerki. W kuchniach wyspiarskich, zwÅ‚aszcza w Irlandzkiej, podroby stanowiÄ… stanowczÄ… wiÄ™kszość jadÅ‚ospisu oraz najważniejszÄ… część wielu potraw, wÅ›ród których znajdujÄ… siÄ™ podroby zwierzÄ™cia opiekane w jego żoÅ‚Ä…dku. Brzmi to wprawdzie niezbyt zachÄ™cajÄ…co, niemniej jednak dania tego rodzaju majÄ… oddanÄ… rzeszÄ™ entuzjastów, którzy gotowi sÄ… zjeść podroby przygotowywane w najbardziej nawet kraÅ„cowy sposób, nie baczÄ…c na niepochlebne opinie innych. Dla innych polecamy ANCHOR – wypróbuj sam!
2. Artykuł
3. Wiadomości
5. Instrukcje